свилен иванов

Над 1500 са активните случаи на заболели от коронавирус в Русенска област, двама починаха за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция 218 са потвърдените случаи на COVID-19 на територията на област Русе за последните 24 часа, което е с 26 повече души от предходния рекорд, който за региона беше отбелязан на 3 ноември. Тогава само за едно денонощие бройката на заразените с коронавирусна инфекция в Русенско достигна 192-ма души. 212 от новозаразените са оставени на домашна изолация, а останалите шестима са хоспитализирани. Най-много нови случаи са установени отново в община Русе – 179. 13 от новите случаи са в община Бяла, 9 в Иваново и други 5 във Ветово. Други седем от 39-те случая извън община Русе са регистрирани в община Сливо поле. Трима новозаразени има в Две могили и по един в общините Борово и Ценово.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 100 души, което е своеобразен рекорд и означава, че излекуваните в Русенско от началото на пандемията станаха 938. За съжаление вчера двама души с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 74, от които 37 жени и също толкова мъже на възраст между 42 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал, то става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на пето място по заболеваемост в страната. Преди Русе са само София (град), Пловдив, Варна и Благоевград, а след Русенско са Стара Загора, Бургас и Кюстендил. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Видин – 8.

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 2573, като активните случаи са 1561.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: