Над 200 мажоретки дефилираха по ул. „Александровска“ тази вечер

Над 200 мажоретки дефилираха по ул. „Александровска“ тази вечер + ВИДЕО

Над 200 мажоретки дефилираха по ул. „Александровска“ по време на второто издание на Международен младежки мажоретен фестивал „Русе – Ритъм & Марш“. Момичетата от България, Румъния и Словакия, както и малки мажоретки от русенските детски градини показаха своите способности, водени от фанфарна музика от Ветово. Атрактивното шествие завърши на площад „Свобода“ до Съдебната палата, където се състоя официалното откриване на фестивала с участието на народния представител Пламен Нунев, заместник кметът на Община Русе Димитър Наков и много гости. Специални грамоти получиха всички малки участници от детските градини.

„Русе – Ритъм & Марш“ продължи парадни композиции. По този начин бе поставен символичен край на българското председателство на Съвета на ЕС в Русе.

Утре ще бъде представянето на художествени мажоретни композиции от 11:00 часа на сцена до Съдебната палата.

Във второто издание на фестивала участват двукратните световни шампиони на мажоретното изкуство формацията „Сасетки Хлоховец“ от Словакия, Балканските лауреати „Милениум“ от Брашов, Румъния и 8 състава от градовете София, Бургас, Плевен, Разград, Тутракан и домакините „Екстрийм“ от Русе. В 13:00 часа в неделя започва церемонията по награждаването и заключителната програма за закриване на фестивала.

мажоретки русе

сн. РусеИнфо

Сподели:

Още новини от деня