полиция-сливо-поле-2

Над 200 нарушения са установени в хода на специализирана полицейска операция за контрол на пешеходното движение в Русенско

20 нарушения на пешеходци са установени от служителите на ОДМВР – Русе, в хода на проведена двудневна специализирана полицейска операция за контрол над пешеходното движение. Тя бе насочена, както към недопускане нарушаване на правилата за движение от пешеходците, така и към водачите, отнемащи предимство на пешеходци и е планирана в изпълнение на разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция“ тематични проверки, като част от превантивните национални кампании за безопасност на движението по пътищата през 2024 г. Целенасочените действия на пътните полицаи са продължили за времето от 07:30 ч. на 21.03.2024 г. до 19:30 ч. на 22.03.2024 г.

През периода на операцията са проверени общо 488 моторни превозни средства и 611 лица. Съставени са 71 акта за установени административни нарушения, както и 133 глоби с фиш. Констатираните нарушения, извършени от пешеходците са 20 броя, а документираните нарушения на други участници в движението са 184 броя.  

Активните контролни действия на пътна полиция по линия на безопасността на пешеходното движение продължават, като акцент върху поведението на пешеходците ще има и в специализираните полицейски операции, планирани през следващите месеци. 

Сподели: