Над 5 контейнера с отпадъци събраха доброволци при почистването на хижа "Приста"

Над 5 контейнера с отпадъци събраха доброволци при почистването на хижа „Приста“

Време за прочитане: < 1 мин.

В тази приятна юлска утрин над 30 доброволци от групите „Зелени посланици“, “Ruse go”, “Градоред” и Фондация “Въздигане” с общи усилия и силна мотивация, няколко неусетни часа по-късно, бяха събрали над 5 контейнера с отпадъци и още 20 чувала в района на хижа „Приста“. Сред находките преобладаваха пластмасови шишета и алуминиеви кенчета, строителни отпадъци, стъкла, кърпички и достатъчно гуми за почти 3 автомобила. Въпреки добрите резултати, в района стоят и чакат да бъдат почистени още поне толкова отпадъци от най-различен характер и произход.

Имаме идеи, които ще предложим на общината като кошчета за отпадъци от стари гуми, ограничаване на достъпа на коли в гората и повече контрол. Остава още много и по-специално в долната част на парка близо до Дунава, но и за него ще се погрижим, коментираха от RuseGo.

Истински се надяваме чрез добрия пример да увлечем повече зелени посланици в каузата за изграждане на една по-чиста среда за живот. Ние знаем, че всичко зависи от нас, и затова ви призоваваме да пазите чисто, да се стараете да намалите отпадъка си и да разпространявате идеите за устойчив живот, споделят участниците в инициативата.

Сподели:

Още новини от деня