Над 70 рози с най - искрени послания ще радват екипа на "Медика"

Над 70 рози с най – искрени послания ще радват екипа на „Медика“

Тази сутрин, 11-ти май 2024 г. /събота/, Лечебни заведения „МЕДИКА“ с помощта на благодарни пациенти създадоха първата в Русе розова градинка с посвещения. Над 70 розови храста бяха посадени до обновения парк пред сградата на УМБАЛ „Медика“, като цветята и табелките, върху които желаещите оставиха своите послания с признателност, бяха осигурени от болницата.

Инициативата цели да даде възможност на обществото да засвидетелства своята признателност към лекарите, медицинските сестри и останалите здравни специалисти, които със своите знания, умения и съпричастност лекуват и спасяват човешки животи.

Често хората показват своята признателност и топли чувства като подаряват цветя. Те са традиционен дар и съпътстват целия ни живот. Съпроводени с мили думи, те стават още по-специални. Изборът на ръководството на МЕДИКА да бъдат засадени рози не е случаен. Той е продиктуван от символиката, която това цвете носи. Освен, че розата е емблема на България, тя се асоциира с любов, красота и здраве, а любовта е чувство, без което медиците не биха могли да бъдат успешни и да понесат болката, с която се срещат всеки ден.

Сподели: