телефонни измамници

Над 7000 лева даде 87 – годишна русенка на телефонни измамници

На 22.11.2018 г. във Второ РУ от оперативни служители е доведена на 87 – годишна свидетелка от гр. Русе, която се тъжи, че на същата дата, около 13.30 часа от скрит номер и се е обадил мъжки глас който се представил за „инспектор Веселин Тодоров“ и й обяснил, че апартамента ѝ е наблюдаван, защото имало измамници които имали намерение да откраднат парите й в размер на 7725 лв., които тя предния ден била изтеглила заедно с братовчедка си от клон на банка.

По същото време докато свидетелката разговаряла със мнимия „инспектор“ от полицията и звъннал стационарния телефон и тя чула мъжки глас, който и казал „Госпожо, давайте парите, защото лошо ви се пише и ако ви намеря, ще ви убия с нож в гърлото“. През това време жената попитала „инспектора “ чува ли какво си говорят и той ѝ дал инструкции да завие във фолио парите, да ги сложи в хладилника, след което „инспекторът“ затворил и се обадил след около 5 минути. Той и казал да завие парите в торбичка, да я завърже и изхвърли през балкона, след което да се скрие в банята и да не отваря на никого.

В последствие тя отишла в спалнята на жилището, взела си хапче валериан и чула че се удря по вратата и някой вика „Отворете, полиция“. Жената набрала смелост и отворила вратата, като в дома и пристигнали истински полицаи от Второ РУ гр. Русе. Тя разказала за случилото и се и заедно с полицаите отишла в РУ, където е разпитана, като свидетел и по случая. Нанесена е щета в размер на 7725 лв.

Образувано е досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РРП.

Сподели:

Още новини от деня