Най-големите звезди на българската музика се събраха на една сцена в памет на Виктория Маринова

Най-големите звезди на българската музика се събраха на една сцена в памет на Виктория Маринова

Духът на доброто властваше в зала „Арена Монбат“ в Русе по време на благотворителния концерт в памет на Виктория Маринова, който се проведе снощи, 02 декември. Близо 4 часа над 3 хиляди русенци, заедно с част от най-добрите естрадни изпълнители на България, станаха съпричастни на каузата на фондация „Направи добро за непознат“.

Заедно с Георги Христов, Пресияна и Мирела, малката Емануела, Сунай Чалъков, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Дивна, DEEP ZONE Project, Теди и Силвия Кацарови, Дивна, Дичо, Крисия, Руслан Мъйнов, Боряна Баташова всички в залата приеха като свое вътрешно убеждение, че доброто винаги побеждава, че „да вършиш добри дела е и трябва да бъде заразно“. И че с малки и големи парченца надежда може да се сглоби целия пъзел на доброто и да се затвори веригата на съпричастието.

Че това е така, показаха стотиците светлини от телефоните на зрителите, които осветиха залата по време на последната песен – „Звезда“, в изпълнение на Крисия.
„Доброто е птица, полет на душата“, казаПресияна. „Доброто е състояние, мъдрост, еманацияна духа“.

„Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек“, допълниха Орлин Павлов и ХилдаКазасян.

Съпричастието на всички певци доведе и до една спонтанна тяхна идея зад кулисите, която Руслан Мъйнов сподели директно с публиката, изцяло извън сценария: Крайбрежната алея на река Дунав в Русе, последният изминът път в живота на Вики, да носи нейното име –името на победата. Победа над злото, над безразличието и над страха. Самата алея вече е напълно достъпна и по-безопасна в късните часове на деня, от 50—те осветителни стълба с 24-часово видео-наблюдение, които фондация «Направи добро за непознат» вече монтира, а записите от камерите се излъчват директно в звено «КООРС» на община Русе.
„Доброто не започва и не свършва единствено с действията. То започва от сърцето, минава през самото действие и завършва с удовлетворението, което всички ние ще получим, когато видим, че нашите левчета са направили някой непознат щастлив“, каза в края на концерта председателят на фондацията Свилен Максимов. Той обяви, че благодарение да регистъра на даренията, който фондацията прави, чрез кода на сертификата за дарение всеки ще може да види точно за каква кауза е била изразходвана дарената от него сума.

Събраните средства от продадените Сертификати за дарение, които бяха създадени специално за концерта, до момента възлизат на 23 000 лв., като точната цифра ще бъде обявена до седмица, след като се обработят всички данни от всички населени места, в които хората можеха да закупуват сертификатите.

Информация за това ще бъде изнесена във фейсбук-страницата на фондацията – www.facebook.com/NapraviDobro и по телевизия TVN, в която Виктория работеше като журналист и автор на предаването “Детектор“.

Фондация „Направи добро за непознат“ е създадена през месец октомври, 2018 г. в памет на Виктория Маринова, за да продължи мисията и целите, в които вярваше тя – а именно да зарази колкото се може повече хора да правят добри, безкористни дела за други, непознати хора, които имат нужда от помощ.
Главната цел на Фондация „Направи добро за непознат“ е да подтиква всички хора да правят добро на други, непознати за тях лица, с което на свой ред да ги подтикнат към добро за трети, четвърти (и така нататък) лица до постигане трайни навици сред хората за правене на добро без очакване за отплата.
Мероприятията и проектите, осъществявани и финансирани от Фондацията имат за цел да помогнат винаги на групи от хора, а не на определени индивиди.

Дейностите на Фондация „Направи добро за непознат“ и нейните ресурси не могат да бъдат използвани за политически цели, да я ангажират в политическа предизборна кампания или водене на пропаганда в полза на политически партии, движения и формации.

Сподели:

Още новини от деня