Най - добрите млади аниматори в страната са от ПГ по туризъм - Русе

Най – добрите млади аниматори в страната са от ПГ по туризъм – Русе

97 ученици от 34 професионални гимназии участваха в шест национални състезания, свързани с подготовката на кадри за туризма.Станимира Димитрова Митева от ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“ в Сливен е победител в сътезанието „Най-добър млад хлебар-сладкар“. „Най-добър млад готвач“ е Андония-Филумена Цветанова Цървенкова от Софийска професионална гимназия по туризъм. Първа награда в състезанието „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“ спечели Мария Мирославова Свиревска от СУ „Васил Левски“ в Троян.Станислав Радославов Соколов от Софийска професионална гимназия по туризъм е първи в състезанието „Най-добър млад барман“.Първенец в „Най-добър млад хотелиер“ е Десислава Трифонова Цветкова от ПГ по Селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ в Свиленград.

Цветина Красимирова Костадинова, Ивона Мирославова Билчева, Мирана Миленова Трифонова. Божана Николаева Монева, Жанета Господинова Драшкова и Павел Ивайлов Стелиянов от ПГТ „Иван П. Павлов“ в Русе са отборът, спечелил първо място в състезанието „Най-млад аниматор“.

Четиринадесетите национални състезания на професионалното образование по туризъм, организирани от МОН, се проведоха от 13–ти до 15-ти май 2021 г. в Интер Експо Център в София.

Сподели: