животните

Най-добрият домашен любимец или защо трябва да сме отговорни към животните

С топлина и обич бе изпълнен съботния предиобед в РБ „Л. Каравелов“ – Русе. Нашите гости д-р Кръстева от Общински приют за безстопанствени животни и д-р Маркова от Германо-българска помощ за животните разказаха интересни факти и насочиха вниманието ни към подходящия домашен любимец за нас.

Посетителите на събитието изгледаха приказка за приятелството между куче и котка, изиграна от д-р Маркова и доброволците към Общински приют за безстопанствени животни – учениците Ива Иванова, Кристияна Митева и Павел Цонев. С помощта на д-р Витанова децата направиха своите диадеми с ушички на котка или куче.

Публиката се раздели на две и взе участие в нетрадиционно представената презентация за домашните любимци. Всички разбраха, че трябва да са отговорни към животните, които вземат у дома. Зададените въпроси получиха своите отговори. За да остане срещата незабравима, децата получиха книжки за оцветяване от Германо-българска помощ за животните.

Тези, които искаха да погалят куче или коте имаха своя шанс в присъствието на любимците от Приюта – Холи, Кенди, Люси и компания.

Сподели:

Още новини от деня