Най - много глоби за нарушаване на обществения ред наложиха през седмицата общинските полицаи в Гюргево

Най – много глоби за нарушаване на обществения ред наложиха през седмицата общинските полицаи в Гюргево

В периода 24 септември – 1 октомври служителите на Общинска полиция – Гюргево извършиха проверки на 440 лица, намиращи се под карантина или самоизолирани на територията на цялата община. Проверки са извършени и за спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавирус. 7 от лицата не са намерени на посочените от тях адреси за карантина или самоизолация, поради което са им наложени глоби от по 1000 леи. Образувани са и съответните производства по Наказателния кодекс на Румъния.

През периода са установени 26 нарушения, като за 24 от тях са наложени глоби на обща стойност 12 770 леи, а за други две са дадени предписания. 5 от глобите са за нарушаване на обществения ред – силна музика, викове и други след 22 часа, нерегламентирана употреба на алкохолни напитки на открити обществени места, поставяне на скари на общински терени и др. 4 са глобите за неправомерно спиране на чужди паркоместа. 2 са глобите са поставяне на строителни материали и други вещи на тротоарите, с което се затруднява преминаването по тях. 1 е глобата за нерегламентирано строителство. 1 е глобата за замърсяване на пътно платно с кал. Наложени са още 13 глоби за други нарушения.

17 са подадените сигнали по телефона до диспечера за проблеми в наблюдаваните от полицията образователни институции, блокиране достъпа до определена собственост с МПС, неправомерно заемане на чуждо паркомясто, използвано с абонамент.

Сподели: