кръгово дунав мост пробив ремонт

Бавно напредва изграждането на подземният колектор при „тапата“ на Дунав мост

От 22 май на ГКПП – Дунав мост 1 в Русе временно се върна старата организация за движение на превозни средства – през трасе „Запад“ в двете посоки. Поради започнала от Агенция „Пътна инфраструктура“ реконструкция за разширение на пътя и безопасна организация на движението, новоизграденото трасе „Изток“, за поемане на входящия трафик от Румъния, ще преустанови пропускането и обработката на автомобили до приключване на пътния ремонт. Входящият и изходящият трафик на ГКПП-Дунав мост ще се обработва и пропуска по старото трасе „Запад“. В Митница Русе е създадена организация за обезпечаването на служители за всички работни места на пропускателния пункт. Въведената организация на движение ще продължи докато го изискват строително-ремонтните работи.

Строителството включва направата на колектор до пътя, където ще се разположат ел. кабели, водопроводът и другите комуникации към Източна промишлена зона. След това ще бъдат изградени две двулентови трасета на входа и изхода на Русе към Мартен.

Трафикът ще преминава по стария път 3 – 4 месеца, а както се вижда днес строителството напредва, но с бавни темпове.

В края на 2017 година обявената обществена поръчка бе спечелена от русенската фирма „Пътинженеринг“. Строителните дейностите са на стойност 1 060 650 лева и са осигурени от държавния бюджет.

сн. РусеИнфо

Сподели:

Още новини от деня