Игнат Канев

Напусна ни големият благодетел на Русе г-н Игнат Канев

Време за прочитане: < 1 мин.

Думи на съпричастност и съжаление от много хора и институции бяха публикувани тази нощ и продължават да бъдат публикувани и днес, във връзка със смъртта на най-големият частен благодетел в Русе, а може би и в страната г-н Игнат Канев.

Ето какво публикуваха от УМБАЛ Канев Русе:

НАПУСНА НИ ИГНАТ КАНЕВ!

Страната ни изгуби един велик човек с непримирим дух, който отдаде цялата си енергия за възраждането на общество от мислещи, будни и добри хора!

Г-н Игнат Канев е символ на човек, постигнал всичко в живота си с много воля, непримиримост пред трудностите и честен труд! Той бе позитивен, съпричастен, щедър, почтен, мъдър, отговорен, отдаден докрай на идеите и каузите си. Личност, която бе пример за добротворство, съпричастност и социална ангажираност! Той никога не забрави корените и Родината си! Човек, който никога не изгуби вяра в хората и винаги намираше начин да подаде ръка на тези, които се нуждаят от подкрепа!

Ние, от Университетска болница “КАНЕВ” АД сме благодарни, че имахме шанса да се докоснем до неговия възвишен дух! Благодарни сме, че през последните години успяхме да спечелим неговото доверие!

Ние винаги ще помним стремежът му към постоянно развитие и усъвършенстване за изграждането на по-добро общество!НЕКА Е СВЕТЪЛ ПЪТЯТ НА ДУШАТА МУ!

– – –

Думи от ректорът на Русенския университет проф. дтн Христо Белоев:

ПОЧИНА НАШИЯТ ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ ИГНАТ КАНЕВ,
ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ!
МОЯТ ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ – ИГИ!
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ИГНАТ КАНЕВ – ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРИН!

– – –

Благодарение на дарените от канадският предприемач средства бяха изградени Канев Център, бяха ремонтирани отделения на университетската болница, която прие неговото име, читалището в родното му с. Горно Абланово и други.

Сподели:

Още новини от деня