нап русе данъчно

НАП – Русе : Близо 100 млн. лева платени през виртуалния ПОС на НАП в страната – над 4 млн. лв. през терминалите в офиса в Русе

Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на НАП. От началото на годината до момента през т.нар. виртуален ПОС (е-услугата за плащане с карти) без такси са платени почти 100 млн. лв., а от създаването на услугата са извършени повече от 1,4 милиона трансакции за над 500 милиона лева.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

„Онлайн плащането към НАП става все по-популярно, особено сега в условията на извънредна епидемична обстановка. Електронната услуга на НАП спестява време и пари на клиентите и най-важното – плащанията са без такса, каза Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ в НАП. 

Много от клиентите на офиса на НАП в Русе се възползват и от ПОС-терминалните устройства за разплащане  чрез банкови карти, които се намират на 15 работни места в салоните за обслужване. От началото на годината през тях са направени 6 205 бр. транзакции за сумата 4 068 997 лв. Преводите директно са били отразени в данъчните и осигурителни профили на гражданите без те да заплащат никакви такси за това.

Сподели: