НАП - Русе: Продължават проверките на търговията със зеленчуци

НАП – Русе: Продължават проверките на търговията със зеленчуци

Близо 10 000 превозни средства, складове и търговски обекти за търговия с плодове и зеленчуци в 13-те борси за търговия на едро провериха в предходните почивни дни инспекторите на НАП. Основната констатация в началото на проверките беше за липса на документи за произход на входа на борсите и на счетоводни документи за закупената стока на изхода.  Към момента документирането на търговията на борсите е значително подобрено само след няколко дни на данъчен контрол, допълват от НАП. Служителите на приходната агенция са пресекли няколко опита търговията да бъде изнесена от борсата на намиращи се наблизо паркинги в първите дни на акцията.

Припомняме, че през миналата седмица звеното за фискален контрол в НАП започна денонощни наблюдения в най-големите борси в страната за плодове и зеленчуци. На входа и изхода на тържищата бяха устроени временни контролно-пропускателни пунктове, които продължават да действат и към момента. Проверките се извършват и чрез т.нар. постоянно наблюдение, което означава, че инспекторите се легитимират и присъстват открито в търговските обекти в продължение на дни.

Инспекторите от екипа за „Фискален контрол“ към офиса на НАП в Русе също активно участват в  кампанията и за 3 денонощия на Зеленчуковата борса са извършили 68 проверки на МПС, използвани за търговия със земеделска продукция, и на 6 търговски обекта в района на тържището. Съставен е  един Акт за установяване на административно нарушение за разлика между фиксираната в касовия апарат сума от направени продажби и засечената касова наличност. Проверките в региона продължават всекидневно.

Сподели: