нап русе данъчно

НАП – Русе: С анкета за нивото на обслужване се проучва и прилагането на мерките срещу COVID 19

От 24 до 30 юли в офиса на НАП в Русе ще се провежда анкета с клиентите за нивото на тяхното обслужване. Това е традиционното и вече 23-то такова проучване, което се извършва 2 пъти в годината и е свързано с европейския модел за оценяване на качеството EFQM, който се прилага в НАП. Стремежът на анкетата е, чрез конкретни въпроси и възможност за лесни, но ясни отговори да се определи цялостното ниво на обслужване на клиентите на приходната администрация в Русе. В 5 от въпросите с по 3 отговора са обхванати, както проявяваното от служителите равнище на професионализъм и готовност за съдействие към гражданите и фирмите, така и условията на работния процес и препоръките за подобрения.

За първи път в анкетата е включен още един въпрос, свързващ нивото на обслужване на клиентите с прилагането на санитарните мерки за противодействие на пандемията от COVID  19. Отговорите на този въпрос ще дадат възможност на русенската приходна администрация за оценка на нейните усилия в прилагането на мерките и за подобряване на организацията на обслужване на клиентите в условията на санитарни ситуации.

„Приходните служители и нашите клиенти сме двете страни в общия процес по спазване на данъчното и осигурителното законодателство и целта ни с тази анкета е да станем по-обективни, принципни и коректни, за да улесним общата си работа. Надяваме се нашите клиенти активно да се включат в проучването, защото всички техни препоръки са много важни за нас и ние им отделяме сериозно внимание.” пояснява директорът на офиса на НАП в Русе Йордан Йорданов.

Сподели: