одмвр русе лого полиция мвр

Наркотици, пистолет и боеприпаси са иззети при акция в Русе

На 13 август около 22:30 часа на кръстовището между улиците Рила и Драган Цанков в Русе екип служители от Първо РУ са забелязали лек автомобил „Мерцедес“ с русенска регистрация, в който са пътували двама мъже. След подаден от униформените светлинен и звуков сигнал, автомобилът отбил в дясно и спрял.

Полицаите са изяснили, че водачът е 26-годишен русенец, а пътникът на предната седалка е на 24 години, също от Русе. При последвалите полицейски и процесуално-следствени действия в 24-годишния са открити електронна везна, полиетиленов плик с няколко кристалообразни бучки, сгъваем нож и пистолет. В автомобила са намерили още – бучка, увита в станиол, боеприпаси и полиетиленов плик с оранжеви хапчета. Близо до колата, на пътното платно, е открит още един полиетиленов плик със свитъци от станиол с неправилна форма.

Двамата мъже са били задържани от служителите на реда. Предстои изясняване на количествата и вида на намерените вещества. Започнало е разследване по случая, като е образувано досъдебно производство.

Сподели:

Още новини от деня