Народен театър "Иван Вазов" гостува в Русе с пиесата "Актрисата"

Народен театър „Иван Вазов“ гостува в Русе с пиесата „Актрисата“

Народен театър „Иван Вазов“ гостува в Русе с пиесата „Актрисата“. Тя може да се види на 12 септември от 19 часа на Голяма сцена в Доходното здание.

Постановка: Проф. Стефан Данаилов
Режисьор: Росица Обрешкова
Драматург: Мирела Иванова
Сценография и костюми: Елена Иванова-сценограф
Музика: Иван Лечев
Фотограф: Божидар Марков
Участват: Аня Пенчева, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов, Проф. Стефан Данаилов

„Актрисата“ на много награждавания и шумно аплодиран по света и в България драматург Питър Куилтър е комедия, която достига и драматични обертонове. Актрисата Лидия Мартин, в  чиято „кожа“ влиза знаменитата Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се „завихрят“ шеметни  ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената. Като на своеобразен парад покрай актрисата „дефилират“ нейният  по-млад бивш съпруг Пол(Кирил Ефремов) и настоящият й застаряващ годеник Чарлз (Стефан Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър(  Иван Панев), влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лилия Мартин предизвиква във вълнението си. Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея – или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата? А на любовта, ако я има?

Народен театър "Иван Вазов" гостува в Русе с пиесата "Актрисата"

Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и големия Стефан Данаилов като постановчик на „Актрисата“, ще разкрием и още театрални загадки, най-важната от които е: колко силна е магията на театъра!

Сподели: