Народните представители от ГЕРБ и министър Бисер Петков откриха обновено читалище в село Пиперково

Народните представители от ГЕРБ и министър Бисер Петков откриха обновено читалище в село Пиперково

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андриан Райков и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков откриха днес обновеното по проект „Красива България“ читалище „П. Р. Славейков“ в село Пиперково.

В събитието взеха участие директорът на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, председателят на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, кметът на Община Ценово д-р Петър Петров, кметове на кметства от цялата община.

По този начин се изпълнява поет от народния представител Светлана Ангелова ангажимент в хода на предизборната кампания за създаване на място, където да се отбелязват значими дати и празници по достойнство.

Народният представител Пламен Нунев призова жителите на региона да имат доверие в местните кметове, да ги подкрепят в техните инициативи, защото само така могат да се постигнат видими за всички резултати.

Зад нас има един дом, който трябва да поддържа жив духа на селото и да има много празници, каза министърът, който сподели радостта на местните жители при откриването. Гради се в цяла България и Русенски регион и това е видимо за всички, добави г-н Петков.

Читалището в Пиперково е един от трите обекта по „Красива България“, финансирани през тази година. Другите два се намират в Бяла и Иваново, припомни министърът и призова кметовете да бъдат активни и подават проекти за кандидатстване в новата кампания, чиито срок тече понастоящем. Така по най – добър начин могат да се използват парите на държавата и с принос от общините да осъществят по най – добър начин желанията на местните общности.

„Колкото и да е малко село Пиперково, от общинската управа се опитваме да поддържаме социалната среда. Надяваме се, че децата ни, които отидоха на гурбет в чужбина, след години ще се върнат по родните си места и ще открият, че и тук условията за живот са добри – модерни младежки центрове, обновени читалищни сгради и пенсионерски клубове, функционални спортни площадки. От години участваме с проекти по „Красива България, които макар и малки имат голям социален ефект сред жителите на населените места“, сподели кметът на община Ценово. Той подари професионална озвучителна уредба, която задоволява напълно потребностите на самодейните колективи.

Общинската администрация в Ценово получи финансиране през тази година за рехабилитация на сградата на Народно читалище „П. Р. Славейков“ в село Пиперково. Общата стойност на проекта е в размер на 244 444 лева, като Община Ценово участва със 144 466 от предвидените разходи.
Изборът бе определен от лошото състояние на сградата. Извършен е основен ремонт на покривната конструкция, подовите настилки, има нова външна и вътрешна мазилка. Направена е цялостна подмяна на дограмата и инсталациите в зданието. Монтирани са нови столове и озвучаване в салона.

Сподели: