Народните представители от ГЕРБ поздравиха жителите на Две могили по повод празника на града

Народните представители от ГЕРБ поздравиха жителите на Две могили по повод празника на града

Време за прочитане: 2 мин.

«Днес, близо половин век след обявяването на Две могили за град, можете да се гордеете с постигнатите резултати. в административното обслужване, в работата по подобряване на инфраструктурата, в активността ни за развитието на здравеопазването, младежките дейности, туризма и спорта, в предоставянето на повече и по-качествени социални услуги”, каза днес народният представител Светлана Ангелова, която заедно с колегата си Андриан Райков поздрави жителите на Две могили.

Събитието в летния театър на града бе уважено от заместник – областния управител Валентин Колев, председателя на местния общински съвет, общински съветници, гости от побратимени общини от Румъния, кметове на общини от Русенска област, кметове на кметства и др. официални лица.

«През този управленски мандат кметът Божидар Борисов и неговият екип направиха много за превръщането на общината в по – добро място за живеене. Това става и в момента чрез пълна рехабилитация на участъци от общинската пътна мрежа за над 5 млн. лева с финансиране от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Показателна е грижата на администрацията за подобряване условията в образователните и културни институции в целия регион. Пример за това са ремонтът на културния дом в Помен и детската градина «Първи юни» в село Баниска по програма «Красива България». Тук вече работи успешно първото социално предприятие в Русенска област – «Хартиен свят», подчерта г-жа Ангелова. Тя отбеляза, че постоянно се развива патронажната грижа и предоставянето на редица разнообразни услуги за възрастните хора в неравностойно положение

Г-жа Ангелова изтъкна, че през отминалите години местната власт в лицето на кмета и общинската администрация, общинският съвет, граждани, институции и бизнес, работиха усилено, водени от общата цел – успешното развитие на общината. Тя изрази своята подкрепа и насърчи сътрудничеството, което трябва да продължи и в бъдеще за добруването на хилядите жители на Община Две могили.

Нашите усилия трябва да бъдат насочени да има млади хора, деца, училища и детски градини, да има бизнес и да има работа, за да може това прекрасно място Две могили да стане още по – привлекателно за живот, очерта основните приоритети в работата си кметът на Община Две могили Божидар Борисов.

Той призова своите съграждани да бъдат настроени позитивно и да го подкрепят в осъществяването на проектите, които ще променят към по – добро Две могили.

Празникът продължи с голям концерт е завърши с пищна заря.

Сподели:

Още новини от деня