Народният представител Велико Минков за напускането на НС: Мотивите ми са предимно лични

Народният представител Велико Минков за напускането на НС: Мотивите ми са предимно лични

Народният представител от листата на ПП „Продължаваме промяната“ в 19-и МИР – Русе Велико Минков напуска парламента. Това обяви самият той в профила си във Фейсбук.

Ето текста, който Минков е публикувал:

„Радвам се и съм обнадежден от факта, че днес при президента Румен Радев нашият кандидат за министър-председател Кирил Петков върна изпълнен мандата за съставяне на правителство след изключително интензивните преговори за постигане на коалиционно споразумение. В понеделник, на извънредното заседание на Народното събрание, ще подкрепя проектния министерски съвет с вярата, че съставът му е готов да изпълни мисията си почтено и с нулева толерантност към корупцията в рамките на това управление.

Изрично заявявам горното, за да не бъде спекулирано с това, че днес предадох на председателя на парламентарната ни група на „Продължаваме Промяната“ молбата си за напускане на Народното събрание, която той следва да връчи на председателя на парламента след вероятното ѝ гласуване от парламентарната ни група. Мотивите ми са предимно лични, а от организационните най-важният е убеждението ми, че на този етап ще съм по-полезен за продължаването на промяната извън парламента, отколкото в него.

Казвам това без да имам никакво съмнение, че ако остана, ще се справя с работата да защитавам интересите на народа. За мен е по-важно като екип парламентарната група да бъде съставена от по-разнообразни по експертиза и опит членове и ако на мое място може да бъде човек, който ще върши работата отговорно и качествено поне колкото мен – тогава с радост бих отстъпил. Моят фокус на този етап ще бъде на местно ниво в Русе и областта, където тепърва ще развиваме местните структури.

Сподели: