Георги Кръстев

Народният представител Георги Кръстев: Проведох работна среща с част от ръководството на МОСВ във връзка с преработения доклад за ОВОС на проекта за изграждане на инсенератор в Гюргево

Проведох работна среща с част от ръководството на МОСВ във връзка с преработения доклад за ОВОС на проекта за изграждане на инсенератор в Гюргево. На срещата подчертах, че темата е и ще продължава да бъде от голям обществен интерес за русенци и заявих, че ще следя и оповестявам всяко действие по нея, сподели народният представител от коалиция „ГЕРБ – СДС“ в 19-и МИР – Русе Георги Кръстев.

Той зададе и въпросите, които получава редовно от жителите на Русенска област и получи следните отговори:

1. МОСВ са изискали становища от всички ангажирани институции – Министерство на Здравеопазването, РЗИ-Русе, община Русе, община Сливо поле.

2. Ангажирани са всички ресорни дирекции в МОСВ – води, въздух, отпадъци; 3. От министерството ще продължават да поддържат позицията, че обществени обсъждания трябва да бъдат проведени и на българска територия;

4. Поканата за посещение в Русе, която отправих към министъра на първата ни работна среща ще бъда уважена и това трябва да стане до края на месеца.

Убеден съм, че откритият диалог между отговорните институции и активните граждани е пътят за вземането на най-правилните решения за обществото. Затова ще продължавам да работя гласът на русенци да бъде чут, подчерта Георги Кръстев.

Сподели: