Георги Кръстев: Цялата парламентарна група на ГЕРБ изразихме категоричната си подкрепа за нашия лидер Бойко Борисов

Народният представител Георги Кръстев: В особено тежки случаи при причиняване на смърт вследствие на пътнотранспортни произшествия от пияни или дрогирани шофьори предлагаме затвор от 25 до 35 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна

Стотици са загиналите и пострадалите от катастрофи всяка година. Страданията на семействата не спират заради липсата на справедливост. Тази липса прояжда обществото ни, което губи вяра. Затова с колеги от ГЕРБ внесохме предложения за промени в Наказателния кодекс. Искаме да се елиминират пропуските в закона, даващи на нарушителите да се измъкват от наказанията, които заслужават, сподели народният представител от коалиция „ГЕРБ – СДС“ в 19-и МИР – Русе Георги Кръстев.

Вдига се долната граница на някои наказания, с което се отнема възможността на съдиите да налагат условна присъда на водачите, виновно причинили смърт.

Предлагаме да се въведе понятието “Пътно убийство” в случаите на причинена смърт при ПТП с доказана вина на водача.

В особено тежки случаи при причиняване на смърт вследствие на пътнотранспортни произшествия от пияни или дрогирани шофьори предлагаме затвор от 25 до 35 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Заменяме моторно превозно средство с пътно превозно средство, като по този начин разширяваме обхвата на наказанията, чрез включването на тротинетки и велосипеди, с които все по-често стават ПТП.

Завишаваме наказанията за ПТП в случаите, когато е налице преминаване на червен сигнал и когато е налице управление на ППС със скорост, надвишаваща максимално разрешената за населено място с 50 км/ч. За целта предлагаме те вече да не бъдат по общия ред, а да имат отделен състав на наказания, поясни той.

Сподели: