Народният представител Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще върне мандата за съставяне на правителство

Управляващата коалиция се самосвали. Когато ние поискахме вот на недоверие, вече беше обявено, че част от министрите се оттеглят. Те се разобличаваха взаимно, заяви днес в предаването „На фокус“ по Nova tv съпредседателят на парламентарната група на коалицията „ГЕРБ – СДС“ и народен представител от 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова.

„Продължаваме промяната“ няма да успеят да съставят правителство. Те изчерпаха доверието помежду си, както и общественото доверие. Много неща бяха обещани, но не се случиха. Те дори нямат управленска програма, заяви г-жа Атанасова.

ГЕРБ-СДС ще върне мандата за съставяне на правителство. Общественото доверие задължава и е най-правилно да отидем на избори, отбеляза още тя.

ГЕРБ никога не е имала проблеми с лидерството. От други политически партии говорят, че разговори с ГЕРБ са възможни, ако лидер не е Бойко Борисов. За нас е необяснимо как е възможно така да се поставя въпросът кой да бъде лидер на друга партия, коментира русенският депутат.

Арестът на лидера ни беше незаконен. И това го каза българският съд. Сигурни сме, че МВР и този, който е решил, че арестът трябва да се осъществи, нямат нито едно доказателство. Ние сме спокойни, защото знаем, че нищо нередно не сме извършили, каза още тя.

Като председател на парламентарна група аз съм разговаряла с всички останали председатели, била съм в стаите на всички групи. Никога не съм смятала, че разговорът ми с Тошко Йорданов и Костадин Костадинов ще бъде толкова драматично важен. Снимка имам и с народния представител от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, подчерта г-жа Атанасова.

Изненадана съм от нивото на комуникация между вицепремиер и премиер в парламента. Думите „ако падне правителството, ще плаща онзи отсреща“ много ме притесниха. Тези, които дойдоха, за да бъдат „промяната“, честните и некорумпирани, си говорят по този начин?! И всъщност става дума за пари, смята Десислава Атанасова.

През всички години на управление никога не сме сядали на масата за преговори с БСП и ДПС. Бойко Борисов начерта възможностите пред ГЕРБ. И няма да направим компромис по тези теми, категорична бе тя.

ГЕРБ е партия с евроатлантическа ориентация. Доказателство за това е подкрепата за разширяването на Западните Балкани. По време на първото българско председателство правителството на Борисов постави този въпрос и разширяването стана приоритет. Темата е приоритет още от 2017, когато беше подписан и Договора с РСМ, каза русенският депутат.

Аз съм щастлива, че Бойко Борисов започна този процес и народните представители от ГЕРБ-СДС го завършиха, отбеляза в заключение Десислава Атанасова.

Сподели: