Народният представител Десислава Атанасова: ПГ на ГЕРБ – СДС ще е в парламента в деня на гласуването на ново правителство и няма да го подкрепи

Първият мандат след вота на недоверие ще бъде неуспешен. Никой не трябва да има съмнения за 59- те народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС. ПГ на ГЕРБ – СДС ще е в парламента в деня на гласуването на ново правителство и няма да го подкрепи, заяви съпредседателят на парламентарната група на коалицията „ГЕРБ – СДС“ и народен представител от 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова по време на участието си в предаването „120 минути“ по телевизия Btv.

ГЕРБ винаги заявява своята евроатлантическа ориентация. Ние инициирахме декларацията за осигуряване на военна помощ за Украйна, ние застанахме зад евроатлантическата позиция за РСМ. Сега подкрепихме действията на правителството във връзка с изгонването на руски дипломати. За нас това е стъпка в правилната посока, но средствата за постигането на тази стъпка трябваше да бъдат по-добре обмислени, добави депутатът.

Корнелия Нинова има различна позиция спрямо избирателите си, в парламента и в правителството. Аз не допускам, че тя не е знаела за предприетите действия във връзка с изгонването на руски дипломати. Това е политическо лицемерие. Тя си е поставила някакви червени линии, но те изтъняха толкова. Те се поддържат само с целта демокрацията да не ѝ отнеме властта, коментира г-жа Атанасова.

Последното правителство на Бойко Борисов също изгони руски дипломати. Но не го правеше шумно и помпозно. А с легитимните средства- със средствата на дипломацията. С ясна процедура. Сега не е точно така, но ние подкрепихме тази стъпка, защото никой не може да поставя ултиматуми на суверенна държава. Като български народни представители и Бойко Борисов като лидер българска евроатлантическа партия ние заехме разбираема и ясна позиция, отбеляза в отговор Десислава Атанасова.

Когато на 500 км се води война, а България е член на НАТО и ЕС, то ние трябва да заемем ясна линия на поведение. Ние в ГЕРБ знаем кой е агресор и кой жертва, подчерта тя.

В България се проведоха избори единствено с машини. Това доведе до рекордно ниска избирателна активност, затруднена беше голяма част от българското общество-предимно възрастни хора. Ние предлагаме гражданите да имат възможност да избират да гласуват на хартия или с машина, каза народният представител.

ГЕРБ няма да води преговори за съставяне на правителство. Единствено първата политическа сила трябва да опита да съставя кабинет. Считаме за най-правилно за държавата провеждането на предсрочни парламентарни избори, категорична бе Десислава Атанасова, която завърши с метафора:

„Представете си, че в едно семейство някой е болен. През последните 10 години се лекува при екип с опит, но в един момент съседите и приятелите му започват да му говорят за двама чудодейни лечители по нетрадиционна медицина от чужбина за второ мнение. Семейството се чуди, три пъти мери, търка билетчета, накрая доверявайки се на компютърна конфигурация ги избира. Всички са щастливи, чакат чудото на изцелението. Екипът, който е спасявал животи и е работил в болницата да има ток, газ, заплати е обявен за „бялата мафия“ и арестуван, но не заради лекарска грешка, а защото чудодейните лечители са решили. Минава известно време, семейството разбира, че само психотерапията и обещанията за отлично здраве не действат. Пациентът е с мигрена, лечителите лекуват ишиас. Пациентът е търпелив при експериментите им. След шест месеца състоянието на пациента се влошава. Започват да отказват всички жизнени системи. Време е за решение – вторият от чудодейния екип по нетрадиционна медицина ли да продължи с експериментите или да се доверят на екип с опит, който се е справял и с по-тежки заболявания. Време е за избор!“

Сподели: