Народният представител Десислава Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление

Народният представител Десислава Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление

От името на ПГ ГЕРБ – СДС от трибуната на Народното събрание днес народният представител от 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова заяви:

❗️Предсрочните парламентарни избори не произведоха категоричен победител. Те се проведоха при ниска избирателна активност и при явен натиск на служебното правителство срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ.

❌Действията на служебния кабинет издълбаха още по-дълбоки разделителни линии сред българското общество.

📌В 46-тото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ – СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, а хаосът, безидейността и безотговорността към държавата.

❗️За нас резултатът на тези избори е предизвикателство, което ни поставят българските избиратели. Те изискват от нас да възстановим политическия диалог и националното единство, да прекратим войната между институциите. Това са трите най-важни условия за справянето със здравните, икономическите и социалните проблеми, които стоят пред нашето общество.

❗️Загрижени сме, че в управленските приоритети на „Има такъв народ“ не видяхме адресирано нито едно от тези предизвикателства. В бързината да предложат състав и структура на кабинет, те забравиха дори да споменат важните теми. За нас това е симптом на неспособност да се отчитат факти, важни за цялото ни общество.

Правителство, зад което няма политическа отговорност, завършва с крах!

❌Най-тежки удари бяха нанесени на здравната система, прекъсната беше ваксинацията на прага на четвъртата вълна на коронавирус.

📌ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление, защото няма как да подкрепи неолиберална програма, чиито акценти са поставени върху приватизацията на единствената държавна банка, концесионирането на магистралите и радикалното съкращаване на бюджетните разходи. Не се самозаблуждавайте, че това е дясна политика. Това е политика, свързана с реалностите от края на миналия век. ГЕРБ няма как да подкрепи програма, при чието изпълнение ще бъде унищожена инфраструктурата на дребния и малкия бизнес.

✔️Ние от коалиция ГЕРБ-СДС сме готови за политически диалог. Не защото очакваме да бъдем поканени в някакво бъдещо управление. А защото сме водени от убеждението, че най-важното условие за функционирането на демократичната система е възможността за водене на политически диалог. И диалог между институциите. Работата ни е да възприемем всички гледни точки, да се опитаме да ги разберем и да намерим пресечни линии.

Сподели: