Народният представител Димитър Недялков: Работим заедно за нормализиране на обстановката в града ни

Народният представител Димитър Недялков: Работим заедно за нормализиране на обстановката в града ни

Днес, от сутринта, работим заедно за нормализиране на обстановката в града ни, сподели днес народният представител от ПП „Продължаваме промяната“ в 19-и МИР – Русе Димитър Недялков. Той участва в работни срещи за набелязване на спешни мерки съвместно с колегите си Крум Зарков, Светлин Стоянов, кмета на Община Русе Пенчо Милков, областния управител Анатоли Станев, представители на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и др.

Силната буря, която премина през Русе го парализира напълно. В централната част имаше скъсани жици, съборени стълбове на тролейбусната мрежа, паднали дървета, затворени улици, свличания на земни маси и пропадания. Общественият транспорт преустанови дейността си, а на телефон 112 са били подадени около 250 сигнала.

Преди часове се проведе среща при кмета на Община Русе, на която беше уточнено, че над 300 служители на държавни и частни фирми работят, за да бъдат отстранени проблемите в града. Към момента са почистени голяма част от улиците и се очаква да бъде възстановен градския транспорт. Пострадали са библиотеката, онкодиспансера, музея на Калиопа и на Баба Тонка, градската художествена галерия.

Материалните щети са в процес на уточняване, няма данни за пострадали или бедстващи хора, а ние с колегите ми продължаваме да сме на терен, за да помогнем с какво можем, подчерта Димитър Недялков.

Сподели: