Народният представител Димитър Недялков: Приети са промените в Закона за регистър БУЛСТАТ

Народният представител Димитър Недялков: С промените в ЗНЗ създаваме непубличен регистър на всички неактивни лица, който отговорните институции за насърчаване на заетостта ще използват

900 хиляди българи, които са в трудоспособна възраст – нито работят, нито учат. Стряскащ факт на фона на задълбочаваща се демографска криза, който ни казва, че трябва да действаме веднага, за да активираме тези хора на пазара на труда, споделя народният представител от ПП „Продължаваме промяната“ в 19-и МИР – Русе Димитър Недялков.

Затова днес с колегите си той гласува на второ четене промени в Закона за насърчаване на заетостта, чрез който ще се създаде непубличен регистър на всички неактивни лица, който отговорните институции за насърчаване на заетостта ще използват. Част от тези лица най-вероятно са в чужбина, други работят в сивия сектор и събирането на информация е първа стъпка към това да установим тези от тях, които могат да се включат в пазара на труда. Всички те са потенциал, който досега не е реализиран, потенциал, който ще помогне за още по-добър икономически растеж. Г-н Недялков отбеляза, че чрез анализ на данните, институциите ще осъществяват контакт с тези лица и ще представят информация и подходящи предложения за намиране на работа в съответния регион.

С приемането на закона, който е внесен от ГЕРБ, направихме и друга важна стъпка, коментира русенският депутат.

Показахме, че когато предложенията на опозицията са смислени, ние ще ги приемаме. Защото най-важно е българското общество и преодоляването на всички кризи заедно, именно като общество, сподели от името на парламентарната група Димитър Недялков.

Сподели: