Народният представител Златан Златанов за предложените промени в Конституция: Невъзможно е да се подкрепят предложените „текстове“

Народният представител Златан Златанов: Днес, една година по-късно, битката за спасяването на Българския лев не е приключила

Днес, една година по- късно, битката за спасяването на Българския лев не е приключила, заяви днес народният представител от ПП „Възраждане“ в 19-и МИР – Русе Златан Златанов.

„Макар и антибългарското мнозинство в Народното събрание, съставено и от хора- слуги на транснационалния спекулативен капитал, копнеещ да вкара народа ни във вечно финансово и дългово робство, да гласува противозаконно срещу внесените 604 000 подписи на наши сънародници за провеждането Референдум за запазване на националната ни валута, в Конституционния съд е администрирано КОНСТИТУЦИОНННО ДЕЛО N13/2023 г. със съдия- докладчик Соня Янкулова с предмет на делото “ установяване на противоконституционност на Решение на Народното събрание за отказ от произвеждане на национален референдум с въпрос: Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“ , прието от 49-ото Народно събрание на 7 юли 2023 г. и обнародвано в ДВ, бр. 60 от 14 юли 2023 г.“. Въпреки 11 становища , вкл. Министерски съвет, БНБ, Висш адвокатски съвет, Министър на финансите и 6 месеца висящо производство, то още няма произнасяне по нашето Искане.

Не случайно и управляващите слуги на външни интереси се актираха да подменят 2- ма от конституционните съдии точно сега – защото знаят правотата на нашето дело“, подчерта русенският депутат.

Сподели: