иван белчев

Народният представител Иван Белчев: Ангажирам се да потърся финансиране за ремонта на Втора районна служба – Пожарна безопасност и защита на населението

Проведох важни срещи в Русе, свързани със сигурността на всички жители от града и региона, сподели народният представител от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 19-и МИР – Русе Иван Белчев.

Отидох в пожарната с две цели – да благодаря за адекватната реакция по време на големия пожар между кварталите Средна кула и Долапите, и да се запозная с проблемите на пожарникарите, отбеляза русенският народен представител.

С мен беше моя стажант за лятната ваканция – големия ми син, който пък проучи всички пожарни и даже без малко да го вземат на повикване на истински пожар, добави той.

Сградата на първа пожарна е нова и условията са много добри, доколкото във втора пожарна трябва да се направи основен ремонт, като се почне с течащия покрив, смяна на дограмите, нови мебели за спалните, столовата и администрацията, нова кухня и тоалетни (посленото е обещано от Община Русе), коментира Иван Белчев.

Ангажирам се да потърся финансиране за ремонта на Втора районна служба – Пожарна безопасност и защита на населението; да проуча проблемите с двойния стандарт при назначаването на служители едните преминали редовно обучение, а другите задочно; да осигуря допълнително оборудване дрон с термокамера, които да помага в локализирането на огнища при пожари на големи територии; да отправя искане за пожарен камион с по-голяма вместимост – тежък тип над 8000 л; да разбера, защо пожарникарите не могат да записват лични данни на пострадалите при пожар, при положение, че трябва да следят състоянието им 30 дни след инцидент, категоричен бе русенският депутат.

Иван Белчев изрази своята благодарност към всички служители на пожарната, както в Русе, така и в цялата страна, за неуморната служба. Той изказа благодарност и към доброволците, помагащи при големите бедствия.

Сподели: