иван белчев

Народният представител Иван Белчев: Дадох своето отрицателно становище за инвестиционното намерение за инсинератора в Гюргево

Реших да използвам данните за розата на ветровете и да я поставя на картата, сподели днес народният представител от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 19-и МИР – Русе Иван Белчев.

При потенциално замърсяване на въздуха от работата на инсинератора в Гюргево, най-засегнати биха били Мартен и Сандрово, последвани от източните квартали на Русе. Централните райони, въпреки че се намират най-близо до локацията на инсинератора, но заради рядко изявените ветрове в тази посока, биха били най-пощадени, заяви русенският депутат.

Какви замърсявания на атмосферния въздух ще има при очаквани концентрации на изхода на комина на инсинератора на азотен диоксид 28 мг/м3, въглероден оксид 37,5 мг/м3 и други замърсители, не можем да кажем с точност, добави той.

На какво ще мирише при изгарянето на медицински опасни и неопасни отпадъци, както и отпадъци с животински произход инвеститорите не могат да споделят, защото това не е част от инвестиционния проект. А на какво ще мирише когато съхраняват до 48 часа неопасния медицински отпадък на тяхната площадка? Ще разберем всички ние, ако намерението им стане реалност, предупреди Иван Белчев.

Моля, запознайте се с документацията в сайта на МОСВ и дайте вашето становище. Можете да дадете вашето мнение или да се подпишете до 23 ноември в Центъра за информационно обслужване в сградата на Община Русе, в Центъра за комплексно административно обслужване в бл. 4 в кв. „Дpyжбa“ 3, в Билетния център на бул. “Скобелев“ 45 и в сградата на дирекция „Местни данъци и такси“ на ул. „Котовск“ 2, призова народният представител.

Аз вече го направих. Дадох своето отрицателно становище за инвестиционното намерение за инсинератора в Гюргево, подчерта той.

Сподели: