Народният представител Иван Белчев представи акценти от работата си в Народното събрание

Народният представител Иван Белчев: Ние не можем да подкрепяме един режим в една партия, в която еднолично се взимат решения и някой, ако сбърка, той веднага бива нахокан

Народният представител от коалиция „Демократична България – Обединение“ в 19-и МИР – Русе Иван Белчев бе гост в „Късното шоу“ на Радио София в разговор за бързането за промени в изборния кодекс, бившите партньори от БСП, поведението на ГЕРБ, нужните законопроекти и мотивацията да бъдеш политик.

Служебното правителство отговаря на повечето запитвания, особено в сферата на екологията. Тези въпроси са важни и дават възможност за широки обществени дискусии, коментира той.

„Трябва да тръгваме от гражданите, от организациите, които се занимават в детайли с дадена тема и от там да започваме да изграждаме комуникацията си, а ние като народни представители сме посредници, нищо друго“, каза г-н Белчев.

Има закони и идеи, които успяват да съберат депутати с различни разбирания в търсене на общо решение, но всичко приключва, когато се стигне до законопроекти, които дават възможност за корупционни практики.

Поведението на ГЕРБ спрямо „Демократична България“ е една стратегия, а различията между политически сили – големи. „Демократична България“ не би подкрепила ГЕРБ, подчерта той.

„Ние не можем да подкрепяме един режим в една партия, в която еднолично се взимат решения и някой, ако сбърка, той веднага бива нахокан“, отбеляза русенският депутат.

По темата за екологията подкрепям нуждата от конкретни действия, например липсва закон за миризмите. Те крият невидими, но опасни за нас частици. „Има градове, които са обречени да се обезлюдяват по такива причини“, заяви г-н Белчев.

Слушайте цялото интервю на https://bnr.bg/…/politikata-kato-instrument-za-reshavane-na…

Сподели: