иван белчев

Народният представител Иван Белчев: Особено внимание отдаваме на малките предприятия и тяхната роля за нашето общество

Народният представител от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 19-и МИР – Русе Иван Белчев представи акценти от приетия тази сутрин държавен бюджет за 2023 година, който е изготвен с поглед към бъдещето и нашите общи цели.

Смелият ни план запазва данъците непроменени, отправяйки уверено послание към всички инвеститори. Същевременно въвеждаме мерки за стимулиране на икономиката, без да натоварваме администрацията, заяви г-н Белчев.

Особено внимание отдаваме на малките предприятия и тяхната роля за нашето общество. Нашата цел е да ги подкрепим и да създадем благоприятна среда за тяхното развитие, подчерта депутатът.

Макроикономическата рамка е стабилна с предвиден дефицит от 3% от БВП, а в същото време планираме значителни инвестиции в инфраструктурата, с над 8 млрд. лева капиталови разходи, добави той.

Въпреки предизвикателствата, пред които се изправя ЕС, ние ще предприемем действия, за да запазим икономическия растеж на нашата страна. И не на последно място, ще спазим обещанието си за увеличаване на пенсиите по швейцарското правило с 12%, категоричен бе Иван Белчев, като благодари на избирателите за доверието.

Сподели: