Народният представител Иван Иванов: Тези, които арестуваха Борисов, днес го пазят от може би нов арест. БСП няма да участва в това

Народният представител Иван Иванов: Водят ли се разговори с румънската страна за облекчаване на пропуска на товарни автомобили през Дунав мост?

Водят ли се разговори с румънската страна за облекчаване процедурата по пропускане на товарни автомобили през ГКПП Дунав мост с оглед по-бързото преминаване в Румъния и обратно?

Този въпрос зададе народният представител от парламентарната група на коалиция „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Иван Иванов по време на парламентарен контрол.

Той уточни, че въпросът е продиктуван от натрупаното от миналата година напрежение с повишения трафик на товарни автомобили през Русе.

„До голяма степен този трафик се дължи на бавното обработване на товарни автомобили, преминаващи през Дунав мост и най-вече на двойния контрол, който се осъществява както от българска страна, така и от румънска страна“, обясни Иванов.

„Изградените буферни паркинги на територията на община Русе допринесоха ли за намаляване на трафика през града на товарни автомобили, насочени към ГКПП Дунав мост?“, попита още депутатът.

В обобщение на отговора на министъра на вътрешните работи, Иван Иванов изрази задоволство, че са подновени разговорите с румънската страна и че буферните паркинги облекчават трафика през града, като подчерта, че основният въпрос е разговорите с Румъния да достигнат до успешен край.

„Разбира се, панацеята на този проблем е влизането на България в Шенген, което се надявам да се случи, както беше обещано от министър-председателя, в края на годината“, каза в заключение Иванов, който обеща да продължи да следи темата.

Сподели: