Народният представител Калин Иванов: Никой не може да се намесва във вътрешната политика на България!

Скандално е това, което се случва по въпроса с изгонените руски шпиони. “Български” партии, някой от които уж националистически, са ужасени от това. Питат как може да гоним руски дипломати, защо Президентът не е знаел, заяви днес народният представител от ПП „Продължаваме промяната“ в 19-и МИР – Русе Калин Иванов.

Никой не го интересува, че тези хора (уж дипломати) са работили ПРОТИВ българската държава. Те са работили ЗА интересите на чужда държава, ПРОТИВ българските интереси, намесвайки се в нашата вътрешна политика, добави депутатът.

Няма значение коя е чуждата държава – Русия, САЩ или която и да е друга държава, подчерта той.

Никой не може да се намесва във вътрешната политика на България! Защо сега се е случило? През годините има и други случаи, в които са гонени руски дипломати. Днес слушах как през 2001 г. са изгонени 3-ма души, които са се опитвали да създадат националистическа партия в България, отбеляза още г-н Иванов.

Защо 70? Това число идва от доклада на службите, които са надпартийни и безпристрастни, поясни народният представител. По думите му е скандално, че досега не е имало български политик, който да се опълчи и да защити България! Президентът също е бил информиран. Знаел е какво се случва, припомни Калин Иванов. Само Кирил Петков зае твърда позиция и отказа да преклони глава, категоричен бе русенският депутат.

Нас това не ни изненадва. Ние дойдохме с ясно послание:

  • Нулева толерантност към корупцията и
  • Българският интерес над всичко!

Аз имам много приятели руснаци и бих искал да посетя Русия някой ден, но никога не бих позволил чужда държава да се бърка в нашата вътрешна политика. Не позволявайте и вие, апелира г-н Иванов.

Сподели: