Крум Зарков: Не става дума за депутати и зелени сертификати, а за приложението на закона спрямо властта

Народният представител Крум Зарков: Имаме нужда от спешна консолидация, мотивация и концентрация при провеждане на нов вот

„Вероятно e да ни предстоят избори, защото коалицията, която беше създадена няма мнозинство. Много е важен бюджетът, но той не зависи от БСП. Бюджет без мнозинство означава, че руската рулетка между първо и второ четене ще бъде завъртяна. И всички наши предложения тук стават добри пожелания, заяви днес народният представител от коалиция „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Крум Зарков пред членовете на Националния съвет на БСП. Тезата му не бе взета предвид и поради това той не подкрепи финалната позиция на партията.

Вместо да седим отстрани, да тропаме с крак и да казваме, че ще направим всичко възможно, за да няма избори – и по този начин най-вероятно да разочароваме хората, Националният съвет трябва да подготви партията за такъв развой на събитията. Ако се явим така, както сме тръгнали, и се „изненадаме“, че ще има избори – то резултатите няма да са добри, каза г-н Зарков.

Имаме нужда от спешна консолидация, мотивация и концентрация при провеждане на нов вот. Има какво да кажем и какво да направим. Правилният въпрос оттук нататък за Националния съвет е – как да се изправим и да подготвим партията за нови избори. Готов съм да обсъдим този въпрос с всеки един от вас. Другото е загуба на време“, категоричен бе той, като гласува „Против“ изненадващото предложение и избора на Борислав Гуцанов за зам. – председател на БСП по организационните въпроси.

Сподели: