Народният представител Крум Зарков: Петков и Нинова говорят за правителство на малцинството, а такова животно няма

Народният представител Крум Зарков: Петков и Нинова говорят за правителство на малцинството, а такова животно няма

“Правителството, коалицията, създадена след изборите свърши. Задругата е разтурена. Мнозинство няма. Вместо да благодарим на едни и да зачеркваме други, трябва да си дадем ясна сметка – или тези четири партии ще преговарят най-малко за приемането на бюджета в разумни параметри, защото е много важен за хората; или ще трябва да говорят с другите партии – ДПС, ГЕРБ, Възраждане. Така че аз бих си мерил приказките“.  Това коментира народният представител от коалицията „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Крум Зарков в предаването „Денят“ с Веселин Дремджиев.  По думите му някои приемат хода на Слави Трифонов, други не: „Но моментално да излезеш и да започнеш да ги ругаеш, не ми се струва далновидно, именно заради целта, която премиерът посочи – да се избегнат избори“.

„Чувам в един глас Кирил Петков и Корнелия Нинова да говорят за правителство на малцинството. Нека да си кажем ясно – такова животно няма. Това е публицистичен израз, който описва две реалности – едната е скрит партньор, който те е срам да посочиш, а другата – фактът, че опозицията иска точно ти да изнесеш въпросите, които са на дневен ред“, смята социалистът.

Той посочи, че ако основните партии са с идеята, че ще прекарат страната през кризата, която неминуемо предстои и е пред нас с плаващи мнозинства, скрити партньори или говорене очи в очи с депутати, страхувам се, че това няма да стане.

На въпрос дали българските граждани се ориентират в ситуацията, Зарков отговори: „Хората усещат в кожата си, когато някой ги баламосва“.

Сподели: