Народният представител Крум Зарков: Първи си отиват достойните

Народният представител от коалиция „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Крум Зарков обясни от парламентарната трибуна защо не е подкрепил оставката на досегашния председател на Народното събрание:

„Гласувах против оставката на Никола Минчев като председател на Народното събрание, защото съм против и винаги съм бил против най-жестокия, неписан, но винаги изпълняващ се закон в българската политика, който гласи: „Първи си отиват достойните“. В продължение на 30 години различни политически формации се замерят една-друга с обвинения – един път са в коалиции, друг път са в опозиция; понякога се разпадат, друг път се събират. Но винаги жертви в техните спорове падат тези, които имат най-малко вина за тях. Днес това се случи с г-н Никола Минчев. И няма защо да се чудим защо политиката се счита за мръсна работа, когато в нея не се допускат чистите хора. Мисля, че за г-н Минчев това не е край. Това е началото в политиката. И се надявам повече хора като него да виждаме сред нас и навън.“

Той изрази мнение, че в тежките дни и седмици, които се очертават пред нацията ни неминуемо ще има нужда от диалог и по думите му именно поведението и начинът на говорене на Никола Минчев трябва да служат за вдъхновение за него.

Сподели: