Народният представител Крум Зарков в Русе: 1 май е ден на протест срещу системата, експлоатираща работниците

Народният представител Крум Зарков в Русе: 1 май е ден на протест срещу системата, експлоатираща работниците

“Правото на труд трябва да се защитава и уважава. Трудещият се е този, който създава блага – и трябва да има достъп до тях. Днес отново съществува система, срещу която да се протестира – тази, която продължава да убива работниците; която продължава да ги експлоатира. Срещу система, която разпределя благосъстоянието така, че тези, които контролират капитала се възползват в много по-голяма степен от икономическия растеж в сравнение с тези, които го създават.”  С тези думи се обърна народният представител от коалиция „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Крум Зарков към жители от Русе, където местната организация на БСП поведе митинг-шествие.

Като специфични трудови проблеми на съвремието ни социалистът открои правата на трудещите се дистанционно – правото на почивка, работното време, синдромът на „прегаряне“. По думите му Народното събрание и синдикатите заедно трябва да решат наболели въпроси чрез адекватно законодателство и гаранции за спазването му.

“Днес празнуваме тези, които се трудят с ума си и с ръцете си. Днес празнуваме, но и трябва да помислим как продължаваме заедно, за да гарантираме, че човек ще може да се труди не като роб, а за да бъде свободен.

Видео може да видите тук

Сподели: