Иван Иванов

Народният представител от „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Иван Иванов: ГЕРБ, ДПС и ДБ не подкрепиха увеличаването на минималната работна заплата на 850 лв.

„В петък ГЕРБ, ДПС и ДБ не подкрепиха увеличаването на минималната работна заплата на 850 лв. да влезе в дневния ред, макар че всички подкрепиха този законопроект на първо четене и имахме очаквания, че ще бъде подкрепен и на второ. Не разбирам защо това се случва, това е изключително важна тема за българските граждани.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Иван Иванов в предаването „Твоят ден“ по Nova News.

По неговите думи очевидно увеличението ще се случи или с приемането на бюджет за 2023 г., или в началото на 2024 г., защото са изпуснати сроковете това да стане в началото на тази година.

Иван Иванов коментира сигнала, който „БСП за България“ изпрати до прокуратурата срещу социалния министър Лазар Лазаров за злоупотреби с европейски средства. „Това, че е тръгнал един проект по някакъв начин, който е полезен за българските граждани, а е завършил по съвсем друг начин, са две отделни неща“, каза социалистът във връзка с думите на министър Лазаров, че проектът е започнал по времето на Георги Гьоков и добави: „За да не бъдем голословни, г-н Гьоков е сигнализирал главния прокурор, за да се направи проверка на всички факти и обстоятелства и да имаме ясна представа дали е ощетена държавата с тези сделки. Очакванията ни са за обективно разследване.“

„Във всеки един от законопроектите за разследване на главния прокурор има положителни страни и БСП ги подкрепя. Приемайки ги на първо четене и обединявайки ги в общ законопроект, означава, че те ще се запазят и несъвършенствата ще се изчистят в процеса на работа, така че да стигнем до най-добрия вариант на законодателството, какъвто българските граждани очакват“, каза още депутатът от левицата.

Сподели: