Предлагат картите за безплатно пътуване на деца в Община Русе да се издават още при раждането им

Народният представител от 19-и МИР – Русе Митко Кунчев: С политика трябва да се занимават умни и амбициозни хора, които са мотивирани + видео

„Демократична България-Обединение“ отчете днес своето удовлетворение от изборния резултат, който позволи на коалицията да има свой депутат от Русе в лицето на Митко Кунчев. Самият Митко Кунчев сподели, че работата в парламента е изключително отговорна, тъй като едно натискане на бутона за приемането на даден закон решава съдбата на много хора. Той призова да не се определя политиката като „мръсна работа“, тъй като това отблъсква свестните хора от нея. И заяви, че с политика трябва да се занимават умни и амбициозни хора, които са мотивирани.

Според него депутатите в настоящия парламент нямат желание той да се разпусне и да се отиде към предсрочни избори, тъй като всеки един в Народното събрание е поел отговорност към своите избиратели. Прогнозите му обаче са, че нито една политическа сила няма да състави правителство. При едни нови избори партиите, които участват в русенската коалиция „Демократична България-Обединение“, отново ще излязат заедно с обща листа.

На пресконференцията на коалицията в Русе беше представен и новият общински съветник – юристът Юрий Георгиев, който влезе в местния парламент на мястото на Митко Кунчев.

Вижте повече във видеото днес.

Сподели: