Народният представител Пламен Нунев в Бяла: Всички трябва да отправим адмирации към кмета и неговия екип

Народният представител Пламен Нунев в Бяла: Всички трябва да отправим адмирации към кмета и неговия екип

Всички трябва да отправим адмирации към кмета и неговия екип, каза тази вечер народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, който присъства на отчета на кмета на Община Бяла Димитър Славов по повод 3 години от встъпването му в длъжност. Събитието се състоя в препълнения селон на читалището в центъра на град Бяла, като бе уважено от председателя на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов общински съветници, кметове на кметства, други гости, стотици местни жители.

Депутатът поздрави кмета и неговия екип за това, което те правят всеотдайно и множество факти говорят за положителната промяна в града и региона. Посещенията ни на малките населени места дават възможност на хората да посочват – къде трябва да се направи детска площадка, къде трябва да се направи спортна площадка, парк, кога трябва да се ремонтират гробищните паркове, къде трябва да се подмени осветлението. С това, че те откликват на исканията на гражданите – само по този начин могат да се случат нещата, посочи още в словото си депутатът и коментира, че резултатите са видими за всички хора посредством представените в нарочна презентация за изпълненото през трите години от мандата в областта на инфраструктурата, културата, социалните услуги, спорта и пр.

През 2011 година мнозинството не гласува в подкрепа на кандидата на ГЕРБ, а едва през 2015 година Димитър Славов бе избран за кмет. В резултат виждате как Бяла се променя с всеки изминал ден, подчерта г-н Нунев.

Пламен Нунев открои един от най – важните приоритети за държавата, които ще се отразят върху живота на всички в региона – това е магистралата Русе – Бяла – Велико Търново. Преди дни бе поредното дело във ВАС и след близо месец се чака решения по обжалванията, които спират процеса и процедурите по изграждане на пътя. Пламен Нунев изрази надежда това решение да бъде справедливо и в интерес на хората. Сегашното трасе между Русе и Бяла се рехабилитира основно, за да бъде алтернатива на магистралния път, който трябва да се изгради. В този контекст депутатът призова за търпение както по отношение на строителството на бъдещата магистрала, така и за всички онези планирани положителни неща, които кметът Д. Славов и екипът му са предвидили за Бяла и всички села в общината.

„Премахнете омразата и злобата. Имайте вяра и доверие на кмета Димитър Славов и неговия екип“, обърна се в заключение към множеството Пламен Нунев.

Отчетът на кмета Димитър Славов продължи близо 40 минути, като бяха откроени изпълнените ангажименти от предизборната програма, сред които откриването на новия храм „Свети Пантелеймон“, започналото завършване на новия корпус на СУ „П. Волов“ с прилежащата инфраструктура на стойност 3.6 млн. лева, отпуснати от Министерски съвет, ремонт на общинския пазар, ремонт на спортната база, изграждане на нови зони за отдих и спортни площадки, рехабилитация на пътища в общината, богата спортна и артистична програма.

Димитър Славов отправи специални благодарности към хората от управленския екип и служителите на администрацията, спомогнали да се осъществят приоритетите в работата му досега. Той очерта и бъдещите задачи, предвидени за изпълнение през следващата година. Сред тях е основно преасфалтиране на улици в града и във всяко село, създаване на кътове за отдих, детски площадки и др.

Събитието завърши с концерт на Веселин Маринов.

Сподели: