Народният представител Пламен Нунев: Стартирали са процедурите по утвърждаване на парцеларните планове за бъдещата магистрала Русе – Бяла – Велико Търново

Народният представител Пламен Нунев: Стартирали са процедурите по утвърждаване на парцеларните планове за бъдещата магистрала Русе – Бяла – Велико Търново

Време за прочитане: < 1 мин.

Стартирали са процедурите по утвърждаване на парцеларните планове за бъдещата магистрала Русе – Бяла – Велико Търново, каза днес Пламен Нунев по време на традиционната среща на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе с русенските медии.

Може би ще започнат и процедурите по отчуждаване на имоти въпреки новата жалба. Мисля, че тя не е пречка обявените във времето процедури от АПИ да се спазят. Всеки месец ще имам работни срещи с Министерството на регионалното развитие, за да мога да следя точно по какъв начин се случват нещата, категоричен бе г-н Нунев.

В началото на 2019 година Агенция „Пътна инфраструктура“ ще обяви обществени поръчки за избор на изпълнители на лот 32 „Път II 23 Русе – Кубрат от км. 0+030 до км. 21 + 550“, с обща дължина 21,520 км. на територията на Русенска област и лот 33 „Път II – 23 Русе – Кубрат от км. 21+550 до км. 46 + 771“, с обща дължина 25,221 км., подчерта още депутатът.

Процедурата за избор на изпълнител на строителството бе прекратена поради несъответствия в техническите проекти.

Стойността на прекратената процедура бе:

  • За лот 32 – 16 648 208 лева без ДДС,
  • За лот 33 – 16 993 753 лева без ДДС.

При новото обявяване стойностите ще претърпят промяна. Пътните отсечки са от приоритизирания списък, с който АПИ кандидатства за финансиране по ОПРР 2017 – 2020 година. При осигуряване на финансов ресурс по програмата, проектните предложения ще бъдат подадени за финансиране.

Преди около година и половина с тогавашния министър на регионалното развитие Николай Нанков преминахме по трасето и сега виждам, че има решение и то от началото на годината, отбеляза г-н Нунев.

Сподели:

Още новини от деня