Народният представител Пламен Нунев поздрави жителите на Копривец по повод празника на селото

Народният представител Пламен Нунев поздрави жителите на Копривец по повод празника на селото

«Всички държим на този празник, за да сме заедно», каза народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, който поздрави днес по обед жителите на Копривец по повод празника на селото, свързан с християнския Свети Дух.

„Копривец се превръща в по – добро място за живеене през годините. Немалък принос за това има и кметът, който през отминалите полага всички сили с вашата пълна подкрепа да се осъществяват проекти за благоустрояване. Днес Вие се радвате на обновено читалище, център и пр. придобивки. Съвсем скоро наблизо ще започне строителството на обхода на Бяла – част от магистралата Русе – Велико Търново. Това ще даде нов тласък на нашата община за развитие и благоденствие“, добави депутатът и заяви, че като народен представител помага тук да се случат положителни промени. За това съдейства екипът на кмета на Община Бяла Димитър Славов и кмета на Копривец. В отличен диалог между законодателна, изпълнителна и местна власт постепенно се осъществяват онези промени, които да насочат живота на стотиците копривчани към по – добро.

В тази връзка Пламен Нунев изтъкна, че в първия учебен ден тук ще бъде открита нова площадка за стрийт фитнес благодарение съдействието на евродепутата от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.

«Копривец е бил, е и ще бъде. Вярвам в бъдещето на нашите населено място. Радвам се, че в Копривец вече има доста млади хора. Само за последните три години тук се родиха 15 деца – нещо, което отдавна не се беше случвало», отбеляза в словото си Емил Георгиев – кмет на Копривец. Той отправи пожелания за здраве и благополучие към всички присъстващи и ги призова заедно да работят за развитието на населеното място.

На събитието присъстваха още Атанас Ангелов зам. – кмет на Община Бяла, който подари икона на Свети Георги на г-н Георгиев, Милена Недева – кмет на Община Каспичан, Милена Пачелиева – секретар на Община Бяла, Марияна Йорданова – директор на детска градина «Пролет», Ангел Трифонов и др.

Любовта към населеното място събира вече 13 години негови жители от близо и далеч, за да се видят и го огласят с песни, хора и щастливи детски гласове.

В празника участваха с изпълнения самодейни състави от региона, ученици от Основно училище «Неофит Рилски» и детска градина «Люляк». Събитието се състоя благодарение подкрепата на Община Бяла, кметство Копривец, Народно читалище «Св. Св. Кирил и Методий – 1922», няколко тукашни дружества и граждани

Сподели:

Още новини от деня