Народният представител Пламен Нунев откри пенсионерски клуб в село Басарбово

Народният представител Пламен Нунев откри пенсионерски клуб в село Басарбово

„Благодарение осъществяването на този проект с финансиране по програмата на Община Русе за малките населени места от днес вие се радвате на едно хубаво място, където да се събирате всеки ден и то да стане като един втори дом“, каза народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, който откри навръх Международния ден на възрастните хора нов пенсионерски клуб в село Басарбово /Община Русе/.

„Благодарение подкрепата на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, на кмета на кметството, на Петинка Митева – председател на областната структура на Българска асоциация на пенсионерите, вече ще има къде самодейците от певческата група да репетират за изявите си на различни форуми, да обсъждате своите проблеми, да споделяте мисли за бъдещето на деца и внуци“,, добави още депутатът, който предостави специални ваучери на най – възрастните членове на клуба.

На официалното откриване в сградата на читалището в центъра на населеното място присъстваха още кметът на Басарбово Николай Колев, десетки местни жители от третата възраст.

„Нека дълго ползвате този клуб и да идвате тук, за да се похвалите за постиженията на вашите внуци, синове и дъщери, за добри неща от ежедневието ви. Дано да се хвалите често и за увеличаване на пенсиите, каквото се случва и днес. Надявам се този клуб да бъде често посещаван, защото ще е топъл и уютен. Той ще е за всички вас!

Ние сме ви длъжници. Вие сте ни възпитали, напътствате ни и сега имате право да изисквате от нас, защото само по този начин можем да разберем от какво имате нужда“, заяви кметът в обръщението си.

В края на официалната част отец Алеко извърши водосвет и молебен за здраве на ползващите го сега и в бъдеще.

Ремонтът на съществуващите помещения в сградата на Народно читалище „Свети Димитър Басарбовски 1902“ включваше цялостно обновяване на тавана и стените, подмяна на ПВЦ дограмата, подмяна на ВИК инсталацията и полагане на гранитогрес, като са закупени оборудване и мобилна озвучителна техника. Откриването и освещаването на обекта съвпадна с Международния ден на възрастните хора и двойния повод за празник беше отбелязан с програма.

Проектът е на стойност 24 000 лв. и е част от Кампания „Малки населени места 2017“ на Община Русе, която цели подобряване на физическата и жизнената среда и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост, обхващайки кметствата Басарбово, Бъзън, Долно Абланово, Мартен, Николово, Ново село, Просена, Сандрово, Семерджиево, Тетово, Хотанца, Червена вода, Ястребово и кварталите ДЗС и Образцов чифлик, Долапите, Средна кула. Общият бюджет на кампанията е 320 000 лв. с ДДС.

Сподели: