художника Славейко Петров при откриването на изложба

Народният представител Пламен Нунев поздрави художника Славейко Петров при откриването на изложба тази вечер

Вие сте допринесли за това името на града ни да се прослави, каза народният представител Пламен Нунев при откриването на петнадесетата самостоятелна изложба на русенския художник и корабомоделист Славейко Петров.

Той отбеляза майсторството на четката му, представено в 34 живописни платна с пейзажи от различни европейски държави, от България и Русе. Пламен Нунев сподели, че е почитател на неговите пейзажи.

Това се случи тази вечер в галерията на улица „Борисова“ № 6 в присъствието на зам. – кмета на Община Русе Димитър Наков и други гости.

Инж. Наков приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Чрез тази чудесна инициатива, Вие допринасяте за възраждането и развитието на културните традиции и ценности на града на свобод ния дух – Русе. Убеден съм, че забележителната експозиция ще предизвика интереса и възхищението на публика и ценители“, се казва в адреса от русенския градоначалник.

Петров представя още корабни модели и диорами. Посетителите на изложбата видяха четири корабни модела, с които е печелил медали от световни, европейски и държавни първенства. Това са самолетоносачите „Ентърпрайз“ и „Уосп“, германски торпеден катер от Втората световна война, както и пътническият лайнер „Титаник“. Той занимава професионално с корабомоделизъм от близо 20 години, като вече е създал повече от 30 модела на кораби.

В изложбата са представени и две диорами с теми от Втората световна война.

Сподели: