ДФК „Дракончета“

Народният представител Пламен Нунев откри третото издание на Коледния турнир на ДФК „Дракончета“

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев откри днес третото издание на Коледния турнир на ДФК „Дракончета“. „Поздравявам ръководството на футболен клуб „Дунав“, че полага такива големи усилия за малките футболисти“, каза в приветствието си депутатът. Той насърчи децата да се борят за победата с желание, но при спазване правилата на честната игра.
Това стана в присъствието на старши треньора на ФК «Дунав» Малин Орачев, председателя на ДФК „Звездичка“ – Бургас Петър Алексиев, родители, спортисти, треньори, спонсори и гости. От името на кмета Пламен Стоилов директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов връчи поздравителен адрес на представителя на ДФК „Драконче“ Росилина Симеонова.
„Щастлив съм да ви поздравя от името на кмета Пламен Стоилов и да ви пожелая да сте бъдещите големи звезди на футболен клуб „Дунав“, заяви Веселин Богданов.
В края на официалната част Пламен Нунев отправи първия удар с топка за началото на спортната проява, която се провежда през почивните дни в зала „Дунав“ в Русе. Над 200 деца от 14 детски градини, в които амбициозният проект развива футбол, се включиха в надпреварата.
Финалите и награждаването са предвидени за неделя.
Програмата за развитие на футбола, кръстена „Дракончета“ стартира през есента на 2015 г., като благодарение на нея възпитаници на детски и учебни заведения в Русе се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти. Изградени бяха и специални игрища.
Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК „Дунав“ да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така „Дракончета“ работи изцяло за представителния фитболен клуб на Русе, където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на неговите специалисти и да получат поле за изява на по-високо ниво.

Сподели: