Пламен Нунев Дракончета

Народният представител Пламен Нунев награди победителите в третото издание на Коледния турнир на ДФК „Дракончета“

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев награди днес тима на детска градина „Чучулига“, които спечелиха третото издание на Коледния турнир на ДФК „Дракончета“. Депутатът връчи купата на капитана, а имаше и специални предметни награди от организаторите. Второ място в мини – футболната лига преди коледните и новогодишните празници заеха момчетата от детска градина „Здравец“.
Награждаването стана в присъствието на Председателя на Управителния съвет на ФК „Дунав“ Русе д-р Симеон Симеонов, Ивайло Петков – член на Управителния съвет и изпълнителен директор на ФК „Дунав“ Русе и др.
Над 200 деца от 14 детски градини, в които амбициозният проект развива футбол, се включиха в надпреварата.
Програмата за развитие на футбола, кръстена „Дракончета“ стартира през есента на 2015 г., като благодарение на нея възпитаници на детски и учебни заведения в Русе се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти. Изградени бяха и специални игрища.
Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК „Дунав“ да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така „Дракончета“ работи изцяло за представителния фитболен клуб на Русе, където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на неговите специалисти и да получат поле за изява на по-високо ниво.

Сподели:

Още новини от деня