Народният представител Пламен Нунев поздрави жителите на Бяла, Стърмен и Босилковци по повод Бабинден

„Раждането на един нов живот е основна цел на всяко семейство. Основна задача не само на майката и на бащата, но на много хора и най – вече на бабите“, каза днес народният представител от ГЕРБ в 19–и МИР – Русе Пламен Нунев, който поздрави жителите на град Бяла, а впоследствие и на селата Стърмен и Босилковци по повод Деня на родилната помощ или по – популярен като Бабинден. Заедно с него приветствия отправиха кметът на Община Бяла Димитър Славов и заместникът му Евгени Димов.
Народният представител засвидетелства своето уважение към празнуващите като отправи приветствие, в което пожела на жените да пазят живи българските традиции, защото само по този начин, посочи той, ще се съхрани българщината по тези земи. Той благодари на здравните работници за всеотдайната и отговорна работа, която неуморно вършат независимо от трудностите.

В центъра на Бяла се състоя традиционен ритуал по измиване ръцете на най – възрастната баба, както и свързаните с това обреди, пресъздадени от самодейците от Народно читалище „Трудолюбие“. В Стърмен и Босилковци честването бе съпроводено с много песни и танци, посветени на Бабинден.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"