Народният представител Светлана Ангелова участва в интерпарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в ЕС

Народният представител Светлана Ангелова участва в интерпарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в ЕС

Заместник – председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова участва в интерпарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в Европейския съюз.

Двудневният форум /17 – 18 септември 2018 година/ бе открит днес във Виена. Той се провежда в рамките на парламентарното измерение на австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В рамките на настоящото събитие ще бъдат обсъдени теми като прилагането на рамката на ЕС за фискалните политики, инвестиции, иновации и образование като двигател за по – конкуретноспособна Европа, борба с укриването на данъци, цифровизация и последиците от нея за трудовата заетост. Сред ключовите говорители на форума са Юрки Катайнен, заместник – председател на Европейската комисия за работните места, растеж, инвестиции и конкурентоспособност, Пиер Московиси – европейски комисар по икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз.

Това е форум за обсъждане и обмяна на информация и най-добри практики във връзка с изпълнението на Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и паричен съюз.

Целта на конференцията е да се засили сътрудничеството между националните парламенти и Европейския парламент и да се подобри демократичната отчетност на управлението в областта на икономическите и бюджетните политики на ЕС, особено по отношение на Икономическия и паричен съюз, като се вземат предвид социалните му аспекти и без да се засягат правомощията на националните парламенти.

През първата половина на 2018 година конференцията бе организирана и председателствана съвместно от Европейския парламент и Народното събрание на Република България, a домакин на събитието бе Европейския парламент в Брюксел.

Сподели:

Още новини от деня