Народният представител Светлана Ангелова подкрепи каузата на Коледен благотворителен концерт и базар в Новград

Народният представител Светлана Ангелова подкрепи каузата на Коледен благотворителен концерт и базар в Новград

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова подкрепи каузата на Коледен благотворителен концерт и базар, които се състояха този следобед в салона на Народно читалище „Христо Ботев 1927“ в Новград /Община Ценово/. Тя закупи множество картички и други декоративни предмети с празнична тема, изработени от децата в ОУ „Алеко Константинов“ и клуб „Лидер“. Идеята е с набраните пари да бъде създаден документален филм, посветен на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Той ще носи заглавието „Мъже от огън“ и негов режисьор ще бъде Олег Ковачев. Филмът ще бъде посветен на подвига на войводите и тяхната чета, стъпили на българския бряг край Новград преди 150 години.

„Радвам се, че по този начин отдаваме своята почит към тези достойни българи и ще припомним славните страници на историята и нейните уроци, които претворяваме в днешния ден. Смятам, че сме задължени като техни следовници заедно да работим за защита на идеалите, оставени от видните ни революционери и по – добри условия на живот в Община Ценово“, сподели по този повод г-жа Ангелова.

Народният представител поздрави присъстващите на Коледния концерт с думите: „Коледа е едно послание към нас хората, което ни напомня, че трябва да създаваме добротворство, за да се чувстваме удовлетворени и спокойни. Празникът на мечтите и желанията, на мира и надеждата за ново, по- добро начало. Всички искаме светът да е различен, копнеем за вълшебства, за чудеса.

В тези празнични дни правим равносметка на отиващата си година – радваме се на всичко хубаво, което ни се е случило, вземаме поука от грешките си.

Въпреки трудностите, Новград и община Ценово се движат във вярната посока. Предстои ни много работа, предстои ни нова, изпълнена с още по-големи предизвикателства 2019 година“, заяви тя и пожела с добра воля, здрав разум и общи усилия да се подобри живота в общината. В заключение гжа Ангелова увери в подкрепата на народните представители за тази кауза. В знак на признателност за стореното досега тя и колегите и от ГЕРБ получиха специални благодарствени адреси от председателя на читалището Росен Ерусалимов и кмета на Новград Диана Копчева.

Сподели: